Folytatódik a Kiscsillag „színházszerű” turnéja

Péterfy Bori színész-énekesnő és Vedres Csaba zongoraművész közreműködésével folytatódik március 1-jén Győrött a Kiscsillag Idáig tudom a történetet című, tavaly indult „színházszerű” turnéja.

A Kiscsillag 2012 októberében jelentkezett először Idáig tudom a történetet című műsorával, amelynek különlegessége, hogy a zene mellett fontos szerepet kapnak a félig színházias színpadi megoldások is, emellett a műsor az irodalom és a stand-up comedy műfaji sajátosságaira épül – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az előadással tavaly többek között Szombathelyen, Pécsen és Szegeden találkozhatott a közönség, a műsor rövidebb verziója pedig a tévében is látható volt, mivel a Művészetek Palotájában tartott koncertet a Magyar Televízió rögzítette.

A zenekar idén a hagyományos koncertekkel párhuzamosan ezt a műsort is folytatja néhány városban, elsőként a győri Richter Teremben március 1-jén. Ezen az estén Vedres Csaba zongoraművész is fellép a Kiscsillaggal, és vendég lesz a Nemzeti Színház művésze, Péterfy Bori színész-énekesnő is.

Az Idáig tudom a történetet című zenei est a frontember Lovasi András ötlete alapján született, aki egyik kedvenc íróját, Papp Sándor Zsigmondot kérte fel alkotótársnak.

„Valami olyasmit próbáltunk kitalálni, ami nemcsak nekünk új, hanem másoknak is az lehet. A zenei blokkokat monológok vezetik be és a végére egy egész történet kerekedik ki belőlük. Zsiga által egy olyan szépirodalmi mű született, ami önmagában is megállja a helyét: egy szerelmi három-négyszöget mutatunk be ezeken a monológokon keresztül, amelyeket mi magunk adunk elő a színpadon. Előadás közben is folyamatosan változtatunk, aszerint, hogy mi a közönség reakciója, miként az a stand-up műsorokra jellemző” – mondja az énekes-dalszerző.

A történetben Kornél szerelmes Zsuzsába, aki viszont egy nős férfit nyaggat, Pétert, hogy hagyja ott végre a feleségét és költözzön hozzá, legyenek egy család gyerekkel, autóval, kábeltévével.

„Zsuzsának Kornél csak ürügy, hogy kiugrassza a nyulat a bokorból, Péternek viszont ez az egész csak kényelmi játszma. Így kell a legkevesebbet változtatnia az életén, hogy mégis mindent megkapjon. Az együttműködés a Kiscsillaggal egy kicsit olyan volt számomra, mintha egy pillanatra mindenféle hangszeres tudás nélkül én is a tagja lettem volna a zenekarnak. Még ahhoz is kedvet kaptam, hogy egyszer talán dalszöveget is írhatnék” – fogalmazott Papp Sándor Zsigmond.

A Kiscsillagban Lovasi András (gitár, ének), Ózdi Rezső (basszusgitár), Mihalik Ábel (dob) és Leskovics Gábor (gitár, vokál) szerepel.

Forrás: MTI

,