Cseke Péter újabb öt évig a kecskeméti színház igazgatója

Cseke Pétert további öt évre megválasztották a kecskeméti Katona József Színház igazgatójává a város közgyűlésének csütörtöki ülésén.

Zombor Gábor polgármester a napirendi pont tárgyalásakor hangsúlyozta: az önkormányzat által felkért szakmai bizottság két pályázó közül Cseke Péter pályázatát támogatta 9:0 arányban.

Cseke Péter újabb megbízatása augusztus 1-jétől 2018. július 31-ig tart.

A polgármester szerint a színház elmúlt öt éve a bizonyítéka annak, hogy a legutóbbi választáskor jól döntött a közgyűlés, amikor Cseke Péterre bízta a színház vezetését.

A másik jelentkező Turpinszki Béla színész volt, aki azonban a közgyűlés előtt Mák Kornél alpolgármestert arról értesítette, hogy visszavonja pályázatát.

A szakmai bizottság indoklásában kiemelte: Cseke Péter pályázatát azért támogatták egyhangúlag, mert azt alátámasztja az előző ötéves színházvezetői munkássága és eddig elért eredményei.

„Pályázata minden részletében átgondolt, kiérlelt, meggyőző és hiteles. Olyan vezetője a színháznak, aki lendületes, szívügye a színház, kooperatív és kommunikatív személyiség, kiemelt figyelmet fordít az utánpótlásra és az idősödő társulati tagokra is” – olvasható a szakmai bizottság állásfoglalásában.

Forrás: MTI