WAMP dizájnvásár vasárnaponként a Váci utcában

Új helyszínen, a budapesti Váci utca 1. alatt, az egykori Első Hazai Takarékpénztár épületében február 17-től május közepéig minden vasárnap négyezer négyzetméteren várja az érdeklődőket a WAMP dizájnvásár.

A neoreneszánsz stílusú bankszékház első emeletén minden hónap első vasárnapján a WAMP Mini vásár a gyerekeké és a felnőtteké lesz. A WAMP Fashion rendezvényen a divatrajongókat várják, a harmadik emeleten pedig a régi tárgyakat új kontextusban megjelenítő WAMP Vintage kínálatából válogathatnak az érdeklődők. Minden hónap utolsó vasárnapján a gasztronómia kedvelői a WAMP Spájz vásáron vehetnek részt – közölte a WAMP dizájn az MTI-vel.

Most vasárnap a WAMP Vintage-on régi és új holmik, köztük bizsuk, brossok, ékszerek, ma is hordható praktikus kiegészítők, felújított minőségi bőrtáskák, cipők, ruhák, kalapok és kesztyűk lesznek a kínálatban. Emellett restaurált bútorok, lámpák és egyedi dizájn tárgyak közül válogathatnak az érdeklődők.

A Cydonia Vintage tehetséges orosz és angol divattervezők extrém kreációival is készül. A vásáron részt vesz a patinás fémbetűket kínáló Alphabetika, a Vintage Bazaar és Huszti János újragondolt régi bútorokat és tárgyakat mutat be. Vasárnap debütál Bősze Ádám Zenei Antikváriuma, amely a 20. század első felének népszerű slágerkottáiból készült egyedi válogatásával lesz jelen.

Február 24-én a WAMP Spájzon a friss gyümölcs- és zöldséglevek mellett csokoládék, trüffelek, sütemények, olívaolajak, borok, sajtok, felvágottak, kávé és tea, valamint szakácskönyvek és konyhai kiegészítők várják a látogatókat.

A Váci utcai épület műemléki védettséget élvez és 1993 óta az UNESCO Világörökség budapesti területének része. Az egykori bankszékház 1915-ben nyitotta meg kapuit – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI