Ákos is fellép a Fehérvári Zenei Napokon

A népszerű énekes tizenhetedik magyar nyelvű szólóalbuma tavaly októberben jelent meg.

Ákos és a Noise of Human Art (N.O.H.A.) is az idei Fehérvári Zenei Napok (Fezen) fellépői között lesz, mindkét előadó augusztus 2-án lép színpadra – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
Ákos a Turné 2084 nyári állomásai közé illesztette be fehérvári fellépését, így 2010 után játszik újra a fesztiválon. A szintipop hangzású anyaggal Ákos és csapata (Lepés Gábor – szintetizátor, Bánfalvi Sándor – dob) tavaly fellépett a soproni VOLT fesztiválon, ott volt a zamárdi Balaton Soundon és a Sziget nulladik napján, de nagy sikert aratott a marosvásárhelyi Félszigeten is.

A N.O.H.A.-t 1995-ben alapította a cseh Filip Noha (szaxofon) és az egyesült államokbeli MC Chevy (dalszövegíró, „beszédfelelős”). A világ minden tájáról kölcsönzött tradicionális folkmotívumokat elektromos tánczenei alapokra helyező banda tagja még Camila de Oliveira brazil énekes-gitáros, Jatrabass cseh basszusgitáros, Thom Herian cseh dobos, valamint a szintén cseh énekes, Hanka Rihova. Első lemezük 1997-ben jelent meg Noise Of Human Art címmel. Azóta számos kis- és nagylemezt adtak ki. Utolsó albumuk tavaly decemberben jött ki Circus Underground címmel.

A szervezők korábban már bejelentették, hogy az idei Fezen sztárfellépője a hard rock legendás brit zenekara, a Deep Purple lesz. Augusztus 3-án, szombaton este ad koncertet a nagyszínpadon. A legendás zenekarral kötött szerződés értelmében legalább másfél órás koncertre lehet számítani.

A szervezők tájékoztatása szerint ellátogat Székesfehérvárra az 1996-ban alapított svéd Arch Enemy is. Az eddig kilenc nagylemezt jegyző és az elmúlt 17 évet szinte megállás nélkül végigturnézó zenekar augusztus 1-jén lép fel a nagyszínpadon.

A fesztivált az előző években már bevált helyszínen, vagyis a MÁV Előre pályán tartják meg. A rendezvény július 31-én kezdődik a nulladik nappal és augusztus 3-án zárul. A zenei kínálat alapja továbbra is a rock és a heavy metal, az elektronikus zene várhatóan eltűnik a programból.

Forrás: MTI