SingSingSing: musicalshow a soproni színházban

Musicalshow-val bővül a hónap közepén a Soproni Petőfi Színház repertoárja, a SingSingSing című produkcióban ismert slágereket hallhat a közönség – mondta el az MTI-nek Pataki András igazgató.

Többek között a Hairből, az Evitából, a West Side Story-ból, a Rocky Horror Picture Show-ból, az István, a királyból, a Hotel Mentholból és a Grease-ből hallhat és láthat részleteket a közönség – tette hozzá.

„Kedvcsinálónak is szánjuk a produkciót” – mondta el Pataki András, megemlítve: azt szeretnék elérni, hogy olyanokat is becsalogassanak ezzel a produkcióval az épületbe, akik nem rendszeres színházba járók. Ha sikeres lesz a bemutató, jövőre második résszel jelentkeznek.

Négy éve már színre vittek Veszprémben hasonló produkciót, akkor a nézők harmada új volt, s úgy tapasztalták, az így becsalogatottak 20-30 százaléka aztán más előadásokra is beült – emelte ki az igazgató. Megjegyezte: egy-két év alatt szeretnék másfélszeresére növelni a bérletesek most hat és fél ezres táborát.

A február 23-i premier után 14 alkalommal színre kerülő előadásban mások mellett fellép Vastag Csaba és Vastag Tamás, Füredi Nikolett, Feke Pál, Szomor György, Mészáros Árpád Zsolt, Fésűs Nelly és Halas Adelaida is.

Ebben az évadban még két bemutatóval jelentkezik a soproni teátrum. Március végén Tamási Áron Ördögölő Józsiás (Kakasok az édenben) című zenés tündérjátékát viszik színpadra. A stúdiószínházban egy hónappal később debütál a kilencvenes évek irodalmi fenegyerekének, Jevgenyij Griskovecnek a darabja Hogyan ettem kutyát? címmel.

Forrás: MTI

,