Kazincbarcikán is fellép a GuangXi Akrobatikus Társulat

Budapest mellett Kazincbarcikán is szerepel a világhírű GuangXi Akrobatikus Társulat, amelynek tagjai zsonglőrmutatványos kabaréval, harcművészeti bemutatóval, bűvész- és akrobata-mutatványokkal, valamint balettelőadással lépnek fel a magyar közönség előtt.

A világhírű társulat a legjelentősebb távol-keleti ünnep, a kínai holdújév alkalmából lép fel Magyarországon két alkalommal: február 8-án Kazincbarcikán, február 10-én pedig Budapesten – adták hírül az előadás szervezői.

Az 1952-ben alapított GuangXi Akrobatikus Társulat érdemes művészei az elmúlt hat évtizedben a világ több mint negyven országában léptek fel, és számos jelentős nemzetközi nagydíjat vittek haza. Előadásaik a látványos akrobataszámokat bemutató kínai színházak és a távol-keleti cirkuszművészet több ezer éves hagyományaira épülnek. A cirkuszművészet, a zene és a tánc ötvözésével a művészek az álom és valóság között lebegve új világ felfedezésére invitálják a közönséget.

Kazincbarcikán az Egressy Béni Művelődési Központban lépnek fel a művészek, Budapesten pedig a Millenáris Parkban, a Holdújév Fesztivál díszvendégeként szerepelnek majd.

A világon élő valamennyi kínai számára az év legnagyobb eseményének számító, holdújévként ismert tavaszünnep február 10-én, a kígyó évének köszöntésével veszi kezdetét. A kéthetes ünnepségsorozat egyrészt alkalmat ad arra, hogy a családok összegyűljenek és megajándékozzák, jókívánságokkal halmozzák el egymást, másrészt lehetőséget nyújt, hogy elbúcsúztassák az óévet, megszabaduljanak az ártalmaitól, valamint különböző évezredes szokásokkal biztosítsák a jó szerencsét a következő esztendőre is.

A holdújév alapszíne a bőséget, a szerencsét és a gazdagságot jelképező piros, ezért minden újévi dekorációt piros színből készítenek. Az újévi ünnepkört az év 15. napján a lampionünnep zárja.

Forrás: MTI