Magyar siker a memphisi Nemzetközi Blues Párbajon

Szép magyar siker született a hét végén a memphisi Nemzetközi Blues Párbajon: Little G. Weevil – Szűcs Gábor – nyerte a szóló/duó kategóriát, és ő kapta a legjobb gitárosnak járó címet is.

A világ egyik legrangosabb blues zenei versenyére, a legendás Beale Street klubjaiban megrendezett International Blues Challenge-re 17 országból több mint 250 előadó és zenekar nevezett be. Az elődöntők két napon át, tizenhét helyszínen zajlottak.

A zsűri a szóló/duó kategóriában a nyolc döntős közül Little G. Weevilnek ítélte az első díjat, aki a kitüntetéssel együtt 2000 dollárt, egy sajtópromóciós csomagot és több nemzetközi blues fesztiválon való fellépést is kapott – közölte az MTI-vel vasárnap a Pressinform nevű kommunikációs cég.

A kategóriája legjobb gitárosaként pedig egy Saint Blues Cigar Box gitárral lett gazdagabb.

Szűcs Gábor 1977-ben Budapesten született. Tizenhét éves korában kezdett el bluest játszani. Pár évvel később a Spo-Dee-O-Dee zenekar tagjaként, majd saját formációja, a Pure Blues élén került be a hazai zenei köztudatba. Több száz hazai és külföldi koncertet követően 2004-ben az Egyesült Államokba költözött.

Második, Teaser című lemeze 2011 decemberében jelent meg, amelyet a MOJO magazin a legjobb album kategóriában az első tíz közé sorolt.

Forrás: MTI