Budapesten forgatnak filmet James Bond megálmodójáról

Négyrészes sorozatot forgat Ian Flemingről, The man who would be Bond címmel a Sky Entertainment megrendelése alapján a Pioneer Pictures Budapesten.

FlemingA gyártó csütörtöki tájékoztatása szerint a forgatás a január 28-án már meg is kezdődött, a film rendezője Mat Whitecross.

Douglas Rae vezető producer szerint Magyarország előnyös földrajzi elhelyezkedése, illetve kiváló kvalitású szakmai stábja és színészei-statisztái miatt is kitűnő választás. „Magyar partnerünk, a Pioneer Pictures által fantasztikus helyszíneket fedeztünk fel, amelyek valósághűen jelenítik meg Franciaországot, Németországot és még Londont is. Ez megteremti számunkra a lehetőséget, hogy ezt a produkciót bármelyik James Bond filmhez hasonlóan nagyjátékfilmnek kijáró színvonalon forgathassuk” – idézi a producert a közlemény.

A produkcióban megelevenednek a 007-es ügynök alkotójának fiatalkori kalandjai, akinek élete hasonlóan izgalmas, eseménydús és szexuálisan túlfűtött volt, akár világhírű alkotása – olvasható a közleményben.

Az Ian Fleminget játsszó Dominic Cooper mellett a főbb szerepeket Lara Pulver, Annabelle Wallis, Lesley Manville, Anna Chancellor, Samuel West és Rupert Evans alakítják. A filmet a tervek szerint még az idén bemutatják.

Forrás: MTI