Tamásiban mutatkozik be Miszla Art szimpózium

A Tamási Galériában ad ízelítőt 2012-es anyagából a Miszla Art nemzetközi képzőművészeti szimpozion, a pénteken nyíló tárlaton tizenegy hazai és határon túli művész tárja alkotásait a közönség elé.

A február 24-ig látható kiállításon mások mellett két-két művel bemutatkozik a Munkácsy-díjas Sulyok Gabriella grafikus-, Tenk József festőművész és Nagy Gábor képzőművész, két német alkotó valamint az erdélyi Tasi József is.

A tárlat stílusában a kortárs képzőművészet széles spektrumát öleli fel – mondta az MTI-nek Nagy Gábor, a szimpozion kurátora. A hagyományos képzőművészeti ágak mellett a művészet határterületei is megjelennek a kiállításon, például Tasi József, Sejben Lajos szegedi képzőművész plasztikai és grafikai-festészeti erényekkel rendelkező művei.

Sigrid Siegele német szobrászművész, a nagy múltú darmstadti Szecesszió Egyesület tagja, térkompozícióval és a plasztikáihoz hasonló, megmunkálású festménnyel is jelentkezik – tette hozzá.

A II. Miszla Art szimpozion válogatását 2012 szeptemberében Budapesten, az Akvárium Klubban mutatták be először, majd Kolozsváron, Székelyudvarhelyen és Brassóban is láthatta a közönség.

A Tolna megyei Miszla helyreállított barokk kúriája, a Miszla Art alkotóház 2011 óta ad otthont a nemzetközi műhelynek, amely a Kárpát-medence egész területéről és Nyugat-Európából fogad művészeket, valamint fiatal képzőművészeknek is lehetőséget nyújt alkotómunkára.

Forrás: MTI