Tarantino-maraton az Átriumban

Quentin Tarantino amerikai filmrendező három filmjét vetítik le február 1-jén pénteken a fővárosi Átrium moziban. A Tarantino-maratont kerekasztal-beszélgetés és dj-szett egészíti ki.

Tarantino maraton

A vetítés 18 órakor kezdődik, először Tarantino Ponyvaregény című filmje látható Blue-ray lemezről, majd 21 órától a Becstelen Brigantyk, 00 óra 30 perctől pedig a rendező legfrissebb alkotása, a Django elszabadul tekinthető meg, mindkettő hagyományos celluloidról, 35 milliméteres kópiáról. A filmeket magyar felirattal vetítik – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Az előtérben Dj Clairvo pakolja a lemezeket és kerekasztal-beszélgetés is lesz Tarantino-szakértőkkel.

A közlemény kiemeli, hogy a celluloid kezd eltűnni a mozi világából, és ezt az sem hátráltatja, hogy az idén 50 éves Tarantino filmre forgat, hiszen többnyire digitális hordozón mutatják be ezeket. Mint írták, a világhírű rendező számára „ezzel vége a filmezésnek”, és régóta tervezi, hogy csak regények, filmek írásának fog élni.

Az Átrium Film-Színház Tarantino-maratonjára támogatói jegyet 3000 forintért, a mindhárom vetítésre érvényes bérletet 1500-ért lehet váltani, az alkalomhoz illő jelmezben érkezők jegye/bérlete egyaránt 1200 forintba kerül, és tíz fő feletti társaságoknak van csoportos jegy/bérlet is 1300-ért.

Forrás: MTI