Az emlékfoltozók – felolvasás és kézműveskedés gyerekeknek a Két Egér Könyvesboltban

Időpont: 2013. február 9. szombat 11 óra
Helyszín: Két Egér Könyvesbolt (Budapest IX. Ráday u. 20.)

Meséiből felolvas a gyerekeknek és szüleiknek: Máté Angi
Rajzolás és egyéb varázslatok: Rofusz Kinga
Az érdeklődők a könyvesboltban megtekinthetik Rofusz Kinga meseillusztrációiból készült kiállítását is.
Mindenkit szeretettel várunk!

Visszajelzését várjuk az alábbi linken:
A rendezvény facebook eseménye

Máté Angi–Rofusz Kinga: Az emlékfoltozók

Mesék a szeretetről

mateangi_rofuszHogy kik is azok az emlékfoltozók? Talán két tündér. Vagy két rigó. Esetleg két kislány. Két tündérrigólány: a limonádéhajú és a faodúbarna.

Amerre csak járnak, csodák történnek. Igazán nem kell hozzá sok. Elég egy tű meg egy cérna, és megfoltozzák a feledékeny roller és tölgyfa emlékeit. Egy horgászbot, és megcsiklandozzák a Holdat. Klakkognak és dübbögnek, de úgy, hogy a villamos kerekei szikrát hánynak. Erdőt szelídítenek és kinyitják a tengert; rókák és őzek a barátaik. Azt is megtudhatjuk: együtt mennyivel könnyebb és nehezebb élni, mint egyedül.

A legjobb első prózakötetesnek járó Bródy Sándor-díjjal, valamint az IBBY Év Gyermekkönyve díjjal kitüntetett Máté Anginak a Magvetőnél ez a második kötete. Akár a Kapitány és Narancshalat, úgy ezt a mesekönyvét is az IBBY Év Illusztrátora díjas Rofusz Kinga rajzai teszik még szerethetőbbé.

Máté Angi

Máté AngiMáté Angi a kortárs irodalom több mint ígéretes alkotója. 1971-ben született Vajdahunyadon. Óvónő, Kolozsváron él. Írásai 2009-től jelennek meg.

2010-ben a legjobb első prózakötetnek járó Bródy Sándor-díjat, 2011-ben az IBBY Év Gyermekkönyve díjat kapta meg. A Magvető Kiadónál most jelenik meg először könyve: Kapitány és Narancshal című meséje szeretettel és empátiával mutat be egy különleges barátságot egy barátságos mesevilágban.

Forrás: Magvető Kiadó