Új darabok februártól a József Attila Színházban

Több új darabot is műsorra tűz a budapesti József Attila Színház februárban.

Arthur Miller Édes fiaim és Paul Portner Hajmeresztő című műve mellett a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház vendégjátékát, Shakespeare A vihar című drámáját is láthatják a nézők a teátrumban.

A József Attila Színházban február 9-én mutatják be Arthur Miller Édes fiaim című színművét Kerényi Imre rendezésében. A fordulatos családtörténet főbb szerepeit Piros Ildikó, Huszti Péter, Viczián Ottó, Hűvösvölgyi Ildikó és Schnell Ádám játssza – áll a színháznak az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Február 16-án egy bűnügyi vígjátékot is műsorra tűznek. Paul Portner Hajmeresztő című krimijét Mikó István állította színpadra. A darabban többek között Pásztor Erzsi, Keresztes Ildikó és Nagy Gábor látható. Február 18-án egy klasszikus Shakespeare-vígjátékkal,

A viharral lép színpadra a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház. A Szergej Maszlobojscsikov rendezte előadás főbb szerepeit Szűcs Nelli és Trill Zsolt alakítja.

A színház közölte, hogy márciusban, áprilisban és májusban további határon túli magyar nyelvű színházak produkcióit is láthatja majd a József Attila Színház közönsége. A teátrumban februárban elkezdődnek az Anconai szerelmesek című darab próbái. A hetvenes évek olasz slágereivel fűszerezett komédia márciustól szerepel a József Attila Színház műsorán.

Forrás: MTI