A Balaton Art Alkotóközösség kiállítása Zalaegerszegen

A Balaton Art Alkotóközösség munkáiból nyílik kiállítás csütörtökön Zalaegerszegen, a Móricz Galériában.

A tárlaton huszonegy alkotó – szobrász, festők, grafikusok, szövők, gobelinkészítők – több mint félszáz munkáját mutatják be. A kiállított festményeket, grafikákat változatos technikával, stílusban készítették el az alkotóközösség tagjai. Az olajfestmények, grafikák, akvarellek, akrillal készült munkák között megtalálhatók avantgárd, absztraktnak tűnő képek is – ismertette Illés Major Julianna festő, az alkotóközösség kulturális és művészeti menedzsere.

A kiállításon láthatók lesznek Major Lajos faszobrász alkotásai is. Tervei és munkája alapján állították fel Vonyarcvashegyen a Balatoni halászok emlékművét, és a köztéri szobrok többségét is Major Lajos, valamint az általa vezetett művésztelep tagjai készítették el a Balaton-parti településen.

Illés Major Julianna speciális technikával készült munkáival vesz részt a kiállításon – mondta el az MTI-nek. Többnyire akrillal dolgozik, amely kerámia hatást ad képeinek. A rusztikus felület leginkább a természeti képekhez ad megfelelő alapot, ezért a kompozíciók többnyire virágokat, stilizált tájképeket ábrázolnak.

A Balaton Art Alkotóközösség 1999-ben jött létre Vonyarcvashegyen. Az egyesület tagjainak alkotásait a Határokon átívelő kulturális híd projekt keretében már Ausztriában, Szlovákiában, Szerbiában és Erdélyben is bemutatták, de a zalai megyeszékhelyen első alkalommal nyílik kiállításuk.

A tárlat február 21-ig tekinthető meg a Móricz Galériában.

Forrás: MTI