George Lucas szerint J.J. Abrams jó örököse lesz

A Star Wars-filmek atyja, George Lucas szerint „öröksége jobb kezekben nem is lehetne” azzal, hogy J.J. Abrams rendezi a sorozat következő darabját.

George LucasA Disney által októberben több mint 4 milliárd dollárért megvásárolt Lucasfilm szombaton megerősítette a hollywoodi sajtó értesülését arról, hogy a Mission Impossible III., a Super 8 rendezője és a Lost – Eltűntek társrendezője lép George Lucas helyébe a Csillagok háborúja 2015-ben mozikba kerülő hetedik folytatásában.

„Mindig is elbűvölt J.J. rendezői és mesemondói tehetsége. Valóban ideális választás az új Star Wars-hoz, örökségünk jobb kezekben nem is lehetne” – mondta George Lucas.

J.J. Abrams „megtiszteltetésnek” nevezte az együttműködést.
A forgatókönyvet A család kicsi kincse forgatókönyvéért Oscar-díjjal jutalmazott Michael Arndt írja.

A 46 éves J.J. Abrams a Star Trek (2009) és A Sötétségben – Star Trek (2013) rendezőjeként nagy hírnévre tett szert a közönségfilmek és a sci-fi világában.

A fiatal Harrison Ford karrierjét fellendítő Csillagok háborúja már 1977-es moziba kerülésekor kultfilmmé vált, amit két újabb folytatása, A birodalom visszavág (1980) és a Jedi visszatér (1983) csak tovább erősített.

A kilencvenes években George Lucas három új Star Wars-film elkészítése mellett döntött, amelyeknek a cselekménye időben megelőzi az első részét. A három új film, a Baljós árnyak (1999), A klónok háborúja (2002) és A Sith-ek bosszúja (2005) egyaránt nagy kasszasiker volt, bár a kritikáik vegyesebbek voltak, mint az első három filmé.

Az eddig moziba került hat film közül George Lucas négyet rendezett.

Forrás: MTI