Venezuelai dzsesszzongorista lép fel a Budapest Jazz Clubban

Az egyik legfigyelemreméltóbb New York-i dzsesszzongorista, a 42 éves Luis Perdomo és triója lesz a Budapest Jazz Club következő vendége február 7-én a Hollán Ernő utcában.

A Caracasban született Luis Perdomo Miguel Zenón, majd Ravi Coltrane oldalán elsöprő játékával már magára vonta a BJC közönségének figyelmét – közölte az MTI-vel Keleti Kristóf, a klub munkatársa. Másik bizonyítéka tehetségének, hogy a 2011-ben megjelent Universal Mind című lemezén a ritmusszekciót Drew Gress és a világhírű Jack Dejohnette alkotta.

Luis Perdomo tanulmányait a nagy hagyományú Mannhattan School of Music-ban kezdte, mesterdiplomáját Sir Roland Hannától a Queens College-ban vette át.

John Patitucci, Alice Coltrane, Dave Samuels, Jane Bunett, valamint a már említett Ravi Coltrane és Miguel Zenón névsora jól szemlélteti, hogy a műfaj legkülönbözőbb stílusirányzataiban kiemelkedő; koncertjei során nem kis részben saját szerzeményeit szólaltatja meg hangszerén. Minden technikai akadály felett álló virtuozitása lebilincseli a közönséget – emelte ki Keleti Kristóf.

Az Alerant Jazz Estek keretében fellépő trió másik két tagja szintén a nemzetközi dzsesszvilág jelentős egyénisége. A bőgős Hans Glawischnig játékát sokkal inkább harsonás, mintsem nagybőgős gondolkodásmódja teszi különlegessé, Marc Miralta spanyol származású ütős rangját jelzi, hogy 2009-ben Pat Metheny turnéjában ő kapott helyet a ritmusszekcióban.

Forrás: MTI