Csodálatos Magyarország – kiállítás Moszkvában

Szvetlana Maleta akvarelljeiből Csodálatos Magyarország címmel nyílik kiállítás vasárnap a Moszkvai Magyar Kulturális Központban.

A tárlattal az a cél, hogy az orosz turistáknak másképp, új módon mutassák be a „vén Európát” – írta az eseményt beharangozva a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

A Rosszija 1 állami televíziós csatorna is beszámolt a készülő rendezvényről, amely az „Európa készen áll a találkozóra” elnevezésű európai uniós projekt része, és amellyel szeretnék bővíteni a kontinensről kialakult turisztikai képet.
Szvetlana Maleta 15 lírikus, könnyed vonalvezetésű alkotása Budapest és Pécs ismert és kevésbé ismert, a művésznek kedves helyeit mutatja be.

A Moszkvai Magyar Kulturális Központban – a Magyar Kultúra Napja rendezvénysorozata keretében – a kiállítás megnyitóját követően a látogatók Lehár Ferenc és Kálmán Imre operettjeiből hallanak részleteket orosz művészek előadásában.

Az esten a Kaposvári Egyetem művészeti karának elsőéves színház szakos hallgatói is fellépnek. A „Valahol, valamikor – Etűdök, jelenetek” címmel irodalmi-zenei összeállítással kedveskednek a moszkvai közönségnek.

A kaposvári diákok a Moszkvai Művészszínház (MHAT) meghívására érkeztek az orosz fővárosba, és a neves színházzal fennálló együttműködés keretében egyhetes szakmai kurzuson vesznek részt.

Forrás: MTI