Beavató programra hirdet pályázatot a Trafó

Pályázatot hirdet a Trafó oktatási intézmények, pedagógusok és osztályaik, középiskolás csoportok számára kortárs művészeti beavató programban való részvételre a 2012/2013-as tanév második félévében.

A Trafó Kortárs Művészetek Háza beavató programjának célja, hogy közelebb hozza a középiskolás korosztályhoz a kortárs művészeteket, hiszen a kortárs művészet nem érthetetlen, nem fölösleges és nem unalmas, hanem a körülöttünk és bennünk lévő világra adott folyamatos reflexió, amely számtalan izgalmas nyelven szólalhat meg – olvasható az intézmény MTI-hez eljuttatott közleményében.

A részt vevő csoportokkal több interaktív foglalkozáson keresztül ismertetik meg egy-egy kortárs művészeti alkotás, táncprodukció, színházi előadás világát fél éven át.

A pályázatra budapesti és vidéki oktatási intézmények, pedagógusok és osztályaik, középiskolás korú fiatalokból álló csoportok, diákközösségek (14-20 éves korosztály) jelentkezését várják. A pályázó csoport létszáma minimum 10, legfeljebb 30 fő lehet, egy intézményből több csoport is pályázhat.

A közlemény szerint az új félév összeállításánál a műfaji sokszínűség volt a cél. A 2012/2013-as évad tavaszi féléve a beavató programban Fehér Ferenc Brothers című táncelőadásával kezdődik, majd kortárs komolyzenével, a Quaartsiluni Ensemble koncertjével folytatódik. Színházi előadás is szerepel a programban: Kárpáti Péter és a Titkos Társulat A pitbull cselekedetei című produkciója. Múzeumpedagógiai foglalkozást is tartanak a Trafó Galériában, májusban pedig Miet Warlop belga performanszművész tárgyszínháza, a Mystery Magnet című előadás zárja a sort.

A részletes programleírás, a pályázati felhívás és az adatlap letölthető a http://officialtrafo.tumblr.com/post/40855700508/beavato oldalon. A pályázat leadásának határideje február 1-je.

Forrás: MTI