Adományvonal januárban és februárban a beteg gyermekek kívánságainak teljesítéséért

Januárban és februárban a beteg gyermekek legtitkosabb vágyait megvalósító Csodalámpa Alapítványnak segítenek a hello holnap! adományvonalat hívók.

A Csodalámpa Alapítvány célja, hogy a 3-18 év közötti, életet veszélyeztető – egyebek mellett daganatos, leukémiás, transzplantált, izomsorvadásos – betegségben szenvedő gyermek kívánságait teljesítse országszerte.

A kívánságok teljesítése a kezelőorvosok tapasztalatai szerint is fontos eszköze a gyermekek pszichoszociális rehabilitációjának, mert az élmények, a vágyak teljesülése segíti a gyerekek önbizalmának, önértékelésének növelését, erősíti az önmagukba, a felnőttekbe vetett hitüket, és mindez a gyógyulási esélyük növelését jelenti.

A Csodalámpa Alapítvány 10 éves működése alatt mintegy kétezer kívánságot teljesített. Pénzbeli támogatást semmilyen formában nem nyújtanak, így a támogatás minden esetben látható, kontrollálható módon valósul meg.

A hello holnap! adományvonal 2013. január 1-től a 13688-as számon érhető el. A hívószám a Magyar Telekom vezetékes és mobiltelefon-hálózatából is hívható. A hívás és az sms-küldés díja egyaránt 100 forint, amely összeg áfa-mentes és teljes egészében a kedvezményezett szervezeté. (Domino felöltőkártyával kezdeményezett hívások kivételével, ahol a 27 százalékos áfa levonásra kerül) – közölte a  Magyar Telekom pénteken az MTI-vel.

Az ország területén a múlt év decembere óta működő adományfülkékből kezdeményezett hívások teljes díja is a Csodalámpa Alapítványé lesz januárban és februárban.

Forrás: MTI