Sziget – A Boys Noize, Nicky Romero, a Seeed és Azealia Banks is fellép

Visszatérő zenekarok és új nevek is gazdagítják a 2013-as Sziget fesztivál fellépőinek bővülő névsorát. A fesztivál szerdán jelentette be, hogy többek között a Boys Noize, Nicky Romero, a Die Artzte, a Seeed és Azealia Banks is fellép az augusztus 5. és 12. között megrendezendő Szigeten.

Az Aréna idei sztárjai között van a techno és az electro műfajok metszéspontján elhelyezkedő Boys Noize. Nemzetközi hírű producer, saját művésznevén futó kiadójának vezére, a világ első számú popkulturális magazinja, a Rolling Stone magazin szerint a tíz legfontosabb DJ egyike – olvasható a Sziget sajtóközleményében.

Szintén az Aréna vendége lesz a holland Nicky Romero, aki house trackjeivel vált világhírűvé. A dj-producer a világ legrangosabb szórakozóhelyei és leglátogatottabb elektronikus zenei fesztiváljai után lép fel a Szigeten. Ugyanitt zenél a hip-hop német sikercsapata, a Deichkind, illetve az osztrák Parov Stelar Band, amely július elején a VOLT-on is fellép. A most bejelentett techno sztárok között van a spanyol Oscar Mulero is.

Legfrissebb albumával, a február közepén megjelenő Every Weekenddel érkezik az A38 színpadára a német new rave, dance-punk, dance-rock formáció, a Hadouken. „Az A38 természetesen nem csak partykról szól. Itt lép majd fel a hagyományos, régi vágású, ha kell keményvonalas, lendületes és feszes tempójú, vagy ha a hangulat úgy diktálja, átszellemült, érzelmes rockot játszó Triggerfinger” – írták a szervezők, kiemelve, hogy az A38-ot erősíti a gitárrockban utazó a The Bots is.

A Nagyszínpadon lép fel a Die Ärzte, a szatirikus szövegeiről ismert punkrock zenekart a koraesti sávra időzítik. „Szintén visszatapsolta a nagyérdemű a nagyszínpadra egy hangulatos késő délutáni időpontra a német Seeed zenekart. A reggae-dancehall kollektíva a régióban egyértelműen a műfaj legismertebb és legkedveltebb képviselője” – írták.

A visszatérő vendégek mellett kora délután lép fel Azealia Banks, aki a BBC Sound of 2012 megmérettetésén harmadik helyezett volt és számos díj birtokosa.

Forrás: MTI