Dina: Lemezbemutató koncert a Bálint Házban – Fotók

Volt egyszer egy lemezbemutató koncert, amelyen egy fiatal hölgy és együttese, a DINA együttes varázsolta el a hallgatóságot első albumának dalainak felcsendesülésével.

Mindez a Bálint Házban történt meg, amely telt házas előadásnak adott otthon. A  téli zimankóban a rendezők  a vendégeket forró italokkal (sachlebbel, menta teával és forralt borral) várták.

Dina

Kicsit nehezen indult a koncert, a  technika ördöge kifogott a zenészeken, s míg ez végleg megoldott megtudhattuk, hogy héber, szefár és jidis nyelveken fognak megszólalni a zeneművek. S a szefár zene nagyon sokszínű, ezért fedezhet fel a közönség olykor keleti, máskor latinos hangzást.

Majd felcsendült a Dina csodás hangja, s megszólaltak mögötte a mély átérzéssel játszó zenészek (a gitár hullámok habján visz, a furulya messzire reptet, s a dob üteme megnyugtató, s az énekhang meséli a szív történetét). Mindez különleges, misztikus tájakra vitte azokat, akik engedték, hogy szívüket megérintse a zene. S miért ne engedték volna? Hisz az énekes nő is szívből énekelt, belülről szólt a dallam, amely szinte átölelte mindazokat, kik hallgatták őt.

Az előadás közben megtudtuk, hogy Diánának van egy kislánya, akire a koncert alatt édesanyja vigyázz. Hálából, az ő, később édesapja tiszteletére elhangzott egy-egy mű. s elmesélte, hogy számára az egyik legszebb dolog a kislányán kívül látni megöregedni anyukáját, aki oly önfeláldozóan gondoskodott róla. A közösség pisszenés nélkül figyelt, máskor néhány dúdolták a felcsendülő dalt.

A koncert kitartó tapsviharral zárult.

a-kisfiu-meg-az-oroszlanok

(GK)
Fotók: Kocsis Gábor