Olvasópróba a Magyar Színházban

A január 21-ei olvasópróbával elkezdődött a Magyar Színház következő bemutatójának felkészülési folyamata: Füst Milán Catullus című drámáját Hargitai Iván rendezésében mutatják be a Sinkovits Imre Színpadon.

Catullus05

A darab rendezője elmondta: fontosnak tartja, hogy Füst Milán izgalmas, korát meghaladó darabjából egy, a mai ember számára létező, átélhető történetet állítson színpadra. Az alapvető morális kérdéseket feszegető drámában egy szerelmi történet bontakozik ki a szemünk előtt, feszegetve az erkölcs és az érzelmek határvonalait.
Az előadást március 9-én mutatják be a Sinkovits Imre Színpadon, a címszerepben Horváth Illést láthatják. További szereplők: Fillár István, Holecskó Orsolya, Gula Péter, Hámori Ildikó, Losonczi Kata, Rancsó Desző és Tóth Sándor.

Catullus01

Az időszámításunk előtti 50-es évek Rómájában játszódó történetben Metellus, Clodia, Catullus szövevényes kapcsolatainak, ármánykodásaiknak lehetünk tanúi, miközben felszínre kerülnek régi szenvedélyek, fájdalmak és érzelmek. Irdatlan szenvedélyek törnek fel, és a darab első pillanatától érezhető, hogy ebbe valakinek bele kell pusztulnia… A méltán híres darabot a Magyar Színházban Hargitai Iván állítja színpadra.

Szereposztás:
Metellus – FILLÁR ISTVÁN
Clodia – HOLECSKÓ ORSOLYA
Catullus – HORVÁTH ILLÉS
Calvus – GULA PÉTER
Flavia – HÁMORI ILDIKÓ
Tertullia – LOSONCZI KATA
Egnatius – RANCSÓ DEZSŐ
Clodius – TÓTH SÁNDOR

Díszlet/Jelmez: KOVÁCS YVETTE ALIDA
Ügyelő: Breuer Ottó, Sipos Csaba
Súgó: Tóth Lovász Mónika
Rendezőasszisztens: HŰBÉR TÜNDE
Rendező: HARGITAI IVÁN m.v.

Forrás: Magyar Színház

Magyar Színház