Tárlatvezetések és koncertek a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Magyar Nemzeti Galériában

MNG2013. január 22. kedden a Magyar Kultúra Napján 17 órakor a Világmodellek. Műtermi kísérletek és dokumentumok Kondortól napjainkig című kiállításban Petrányi Zsolt, a kiállítás kurátora tart tárlatvezetést. A programon a kiállításra megváltott belépőjeggyel lehet részt venni.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a hónap utolsó hétvégéjén tárlatvezetéssel és hangversenyekkel várja a látogatókat a Magyar Nemzeti Galéria.

Január 26-án szombaton 14 órakor Gimesy Péter művészettörténész tart tárlatvezetést Szenvedélyek viharában címmel a 19. századi állandó gyűjteményben.

Január 27-én vasárnap két zenei programot is kínál az állandó gyűjtemények és az időszaki tárlatok megtekintése mellé a Galéria. Vasárnap délelőtt 11 órakor a Vox Hungarica Nőikar hangversenyét hallhatják az érdeklődők, zongorán közreműködik: Katonáné Malmos Edit, vezényel: Döbrössy János. Délután 16 órakor pedig a Failoni Kamarazenekar Vonósnégyese ad koncertet, közreműködik: Szabó Anita fuvolaművész.

A hétvégi programokon a múzeum állandó kiállítására megváltott belépőjeggyel lehet részt venni. A belépőjegyek a Galéria állandó és időszaki kiállításaira egyaránt érvényesek.

További részletek a www.mng.hu oldalon.

magyar nemzeti galéria