A Millenárisra költözik egy napra a Távol-Kelet

Távol-keleti és magyar művészek, artisták, zenészek és sportolók együtt köszöntik a kígyó évét, és bemutatják az érdeklődőknek Kína színes kultúráját a Holdújév Fesztiválon február 10-én a Millenárison.

Az egész napos eseményen Csang Vej mesterrel a kalligráfia művészetének világába pillanthatnak be az érdeklődők, a gyerekek meséket, mondókákat tanulhatnak, szakértők bemutatják a kínai teakultúrát és a Távol-Kelet különleges ízvilágát is – közölték a szervezők.

HoldújévA programban szerepelnek fotó- és népművészeti kiállítások, interaktív kulturális programok, a tradicionális kínai orvoslás bemutatása, kungfuverseny, valamint gó- és pingpong-bajnokok is várják az érdeklődőket. A fesztivál házigazdája Simon Adrienn és Jáksó László lesz.

Bemutatkoznak a kínai kultúrával és nyelvoktatással foglalkozó szervezetek és oktatási intézmények, és könyvbemutatókkal is készülnek a szervezők. A fesztivál csúcspontjaként a KuangHszi Akrobatikus Társulat színpadi produkcióval érkezik a Millenárisra.

Az Európai Integrációs Alap támogatásával, a Szubjektív Értékek Alapítvány és a Kínai Művészeti Központ szervezésében megvalósuló programokról részletes információk az esemény Facebook-oldalán (www.facebook.com/holdujev) olvashatók.

Forrás: MTI