Januári és februári programok a Nemzeti Színházban

Kiállítás, folyóiratbemutató-beszélgetés, közönségtalálkozók, koncertek, akadálymentesített előadás, angol nyelvű Angyalok és az Amphitryon bemutató várja a januárban és februárban a Nemzeti Színházba látogatókat.

Január 12. óta látható az Előcsarnokban, a Nemzeti Színház megnyitásának 175. évfordulójához kapcsolódó, Barcsay Jenő műveit – köztük a régi Nemzeti Színházban (a mostani Pesti Magyar Színházban) látható mozaikhoz készített pasztellképet – bemutató kiállítás, melynek anyagát a Magyar Nemzeti Galéria, Barcsay Jenő örökösei és egy magángyűjtemény jóvoltából mutathatják be.

Január 20-án 18.00-tól a nézőtéri büfében kerül sor a Játéktér című, Erdélyben megjelenő színházi periodikát bemutató beszélgetésre Nánay István kritikus vezetésével.  Az eseményen részt vesznek a szerkesztők, a lap szerzői és közreműködik Márkos Albert csellista, zeneszerző.

Január 21-én az Óbudai Danubia Zenekar Verdi, Wagner és Csajkovszkij műveinek segítségével a Romantika világába vezeti el a koncertlátogatókat. Vezényel: Héja Domonkos.

Folytatódik az akadálymentesítés a Nemzeti Színházban: a 90 decibel Project keretében ezúttal vak és gyengénlátó nézőink számára Kovács Margit narrátor közreműködésével teszik elérhetővé a január 22-i Szent Johanna című előadást. Friss hír a 90 decibel Project kapcsán, hogy 2013. január 1-től Theresa Bubbear, brit nagykövet-helyettes a projekt fővédnöke.

Január 28-án az Angyalok Amerikában című előadást angol felirattal játsszák.

Február 3-án a Gobbi Hilda Színpadon kerül sor Rátóti Zoltán első szólólemeze, a Csodalépés lemezbemutató koncertjére.

Február 23-án Gothár Péter rendezésében mutatják be Heinrich von Kleist: Amphitryon című művét a Gobbi Hilda Színpadon Alföldi Róberttel, Nagy Marival, Nagy Zsolttal, Udvaros Dorottyával és Tenki Rékával.

 A Színházi Kritikusok Céhével együttműködésben folytatódik a Kritikus Óra című közönségtalálkozó-sorozat: január 21-én a Sirály után Tompa Andrea, február 1-én a Hamlet után Kállai Katalin, február 2-án az Én vagyok a Te után Jákfalvi Magdolna, február 7-én a Tanítónő után Kelemen Orsolya és Miklós Melánia, február 9-én az Úri muri után Koltai Tamás beszélget az előadások alkotóival.

Forrás: Nemzeti Színház