A magyar kultúra napja – Programok Vas megyében

Gálaműsorral, irodalmi összeállítással ünnepelnek és kulturális kitüntetéseket adnak át a magyar kultúra napja alkalmából Vas megyében.

Szentgotthárdon január 22-én – a magyar kultúra napján – adják át a város közművelődéséért díjat a színház aulájában. Az ünnepi műsorban József Attila és Radnóti Miklós megzenésített versei hangzanak el Varga Richárd és Rozmán Kristóf előadásában.

Szombathelyen díjátadó gálát tartanak január 22-én az AGORA – Művelődési és Sportházban. Az ünnepségen a város kulturális életében kiemelkedő munkát végzett szakembereknek adnak át elismeréseket Molnár Piroska Kossuth-díjas színművész közreműködésével.

A gálaműsoron Montázs-Fergeteges táncok címmel a Varidance társulat produkcióját láthatja a közönség. Vári Bertalan tánctársulata a montázs koreográfiában a magyar néptánc elemeit, mozgásvilágát montírozza össze az ismert táncstílusokkal. A zenei válogatásban „vérpezsdítő dalok” – a Pálinkadal, a Most múlik pontosan és a Kerekes Band fülbemászó dallamai is felcsendülnek – mondta el Novák Edina marketingvezető az MTI-nek.

Az évfordulóról úgy fogalmazott: a megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk az évezredes hagyományoknak, felmutassuk és továbbadjuk a múltat idéző tárgyi és szellemi értékeket.

Forrás: MTI