Dina: Durme, durme, Megáll az idő lemezbemutató a Rózsavölgyi Szalonban

Dina1

Lassan érkeztek a vendégek a Rózsavölgyi Szalonba ezen a szép hóeséses januári délutánon. Halkan lépkedtek, csendesen beszélgettek, miközben lágy zene szólt. Mintha az idő visszafelé pergett volna egy olyan korba, ahol még az emberek figyeltek egymásra és volt idejük zenehallgatásra. Ezen az estén ezt a kort idézte vissza Samu-Pandzarisz Diana varázslatos énekhangjával és Mester Sándor klasszikus gitárjátékával.

A DINA együttes két tagja adott minikoncertet bemutatkozó lemezük megjelenése kapcsán, amelyet Magyarország legnagyobb múltú zeneműkiadója, a Rózsavölgyi és Társa adott ki.

a-jatekkeszito-sajtotajekoztato-2014-szeptember-2-foto-kaunitz-miklos

Szefárd, jiddis és héber dallamok csendültek fel, amelyek a szemlélődőt az elcsendesedésre csábították, miközben átélhette a világban lévő szépségek felfedezésének apró örömét. Mindehhez hozzásegítette az énekesnő, mély átélése, szívből jövő éneklése és Mester Sándor gitárművész játéka.

Samu-Pandzarisz Diana gyerekkora óta foglalkozik népzenék éneklésével. Volt idő mikor lemondott róla, s bejárta a világot, majd később újra visszatért hozzá. Az énekesnő elmondása szerint a lemez összeállítása során igyekezett az eredeti gyökerekhez, autentikus előadókhoz visszanyúlni, amikor a lemez anyagát összeállította. Hangjának természetes, szép csengése pedig tanárának Horváth Máriának is köszönheti, aki arra tanította, hogy saját hangján énekeljen. – „Ez a valódi énemhez vezetett vissza. Becsukom a szemem, és ami a szívemben van azt megmutatom az embereknek” – mesélte Diána. S mindezt megtapasztalhatták a jelenlévők.

A kiadó főszerkesztője Fazekas Gergely, László Ferenc történésszel másik újdonságra hívta fel még a figyelmet, a A Rózsavölgyi és Társa kiadó nosztalgia-lemezsorozatának legújabb darabjára, amelyet a Rózsavölgyi bolt Szervita téri működésének 100. évfordulója alkalmából jelentetett meg. Négy, sorsfordulókban gazdag évtized A Megáll az idő című lemezen az 1920-1960 évek mindennapjainak lenyomata hallható, huszonnégy slágerben.

(GK)
Fotó: Kocsis Gábor

A Dina együttes lemezbemutató koncertje 2013. január 17. csütörtökön (19.30-22.00) lesz a Bálint házban (Budapest VI., Révay u. 16.).
http://artmix.info.hu/wp/blog/2013/01/16/dina-durme-durme-lemezbemutato-koncert-a-balint-hazban/