Pataki Éva a mezőkövesdi Kávéházi irodalmi esték vendége január 22-én

Pataki Éva a mezőkövesdi Kávéházi irodalmi esték vendége január 22-én a Kávéházi irodalmi esték programsorozat keretében.

Pataki Éva író mutatja be Ami elveszett című regényét, melyben egy helyi család történetén keresztül megelevenedik az elmúlt évszázadok mezőkövesdi történelme is.

Beszélgetőtárs: Nyeste László
Időpont: 2013. január 22-én, kedden 17 órakor
Helyszín: Flavinárium (Mezőkövesd, Szomolyai út 1.)

Ami elveszettAmi elveszett – Családregény

Négy generáció világégéseken átívelő története

Megkésve, de még éppen időben felkutatott családtörténet: ösztönösen elhárított, mégis lázasan keresett múlt. A fordulatos történet egy évszázad fontos történelmi pillanatain, országokon, földrészeken vezeti át az olvasót, vissza-visszatérve a jelenbe. A szereplők elszánt, a családért ádázul küzdő, mégis gyöngéd nők – sebzettek és esendők. Az író csaknem elveszítette ezt a múltat. Lezárná magában, majd mégis inkább feltépi, megmutatja. Előveszi a családi emlékekkel teli dobozt. Belső utazásra hív, békeidők és vészkorszakok labirintusaiban elveszett és elveszejtett nemzedékek nyomába eredve. Meghitt, szomorú és megható humorral megírt regény.

Pataki ÉvaA szerzőről

Pataki Éva Balázs Béla díjas forgatókönyvíró, dokumentumfilm-rendező. Tanulmányait az ELTE BTK-n végezte magyar-orosz-esztétika szakon.

Filmíróként – Mészáros Márta filmrendezővel közösen – olyan közismert filmek alkotója, mint Napló szerelmeimnek, A hetedik szoba, Kisvilma, A temetetlen halott, Utolsó jelentés Annáról. Dokumentumfilmjei izgalmas társadalmi kérdéseket feszegetnek. Fontosabb saját filmjei: Bébiszitterek, Kiutazása közérdeket sért, A Nékosz-legenda. Írt színházi adaptációkat, színdarabokat; ezek közül a legemlékezetesebb az Edith és Marlene.

A könyv az Athenaeum Kiadó gondozásában jelent meg.

Forrás: Athenaeum Kiadó