Astellas-pályázatok – keddtől lehet szavazni

Keddtől január 31-ig szavazhat a közönség az Astellas-díj – Az év orvosa 2012 pályázat történeteire és az Astellas Gyermekrajz Pályázatra beérkezett alkotásokra.

Az év orvosa pályázat legjobbjaira a www.astellasazorvosokert.hu/szavazas címen, a rajzpályázatra beérkezett alkotásokra a Facebookon lehet voksolni január 31-én éjfélig – közölte Morva Gábor pályázati programvezető kedden az MTI-vel.

Az emberi sorsokat, élethelyzeteket bemutató, a gyógyulás, vagy éppen a gyógykezelés pillanatait felelevenítő 185 betegtörténeten keresztül a páciensek 2012-ben összesen 136 orvos jelölését kezdeményezték. Közülük többen sokadszorra váltak e pályázat szereplőivé, amely évről évre tanúsított kiemelkedő teljesítményük, emberségük és hivatásszeretetük elismerését egyaránt magában hordozza.

Az idén beérkezett történeteket az Astellas-díjas orvosokból álló zsűri az elmúlt héten értékelte és kijelölte a továbbjutók körét. A 89 döntős történetben méltatott orvos a kedden kezdődött közönségszavazás mellett az elkövetkezendő hetekben szakmai értékelésen is részt vesz, amelynek eredménye alapján a zsűri idén a legjobb három orvos személyéről – szakmai szempontokat is figyelembe véve – maga is dönt. A közönségszavazáson legjobb eredményt elérő orvos Astellas-közönségdíjban részesül.

Az idén első alkalommal meghirdetett Astellas Gyermekrajz Pályázatra három korosztályban összesen 335 alkotás érkezett. A pályázati zsűri e munkákat az elmúlt héten értékelte és a döntőbe végül 115 rajzot juttatott tovább.

A zsűri a döntőbe került rajzokat külön is értékeli, így a pályázat zárásakor a közönségszavazás és a zsűri szakmai értékelése alapján legjobbnak bizonyuló alkotások készítői mind elismerésben részesülnek.

Forrás: MTI