Oscar-jelölések – 2013

A legfontosabb kategóriákban Oscar-jelölést is kapott A nyomorultak.

Nyolc Oscar-díjra esélyes a 2013. február 26-ai díjkiosztón Tom Hooper A nyomorultak című filmje: nyertese lehet A legjobb film címnek, Hugh Jackmant a férfi főszereplők, míg Anne Hathaway-t a legjobb mellékszereplő színésznők között jelölték, és az eredeti filmdal kategóriában versenyez a film új dala, a Suddenly. További jelölései: legjobb jelmez, smink, látványterv és hangkeverés.

nyomorultak-pre2-nA nyomorultak című filmet már játsszák a magyar mozik.

Szintén a legjobb színész kategóriában kapott nominációt Denzel Washington a Kényszerleszállás című thrillerben nyújtott alakításáért, és a film a legjobb eredeti forgatókönyvek között is esélyes – ezt a filmet 2013. január 24-étől láthatják a magyar nézők.

Szintén január 24-én kerül a mozikba Joe Wright filmje, az Anna Karenina, Keira Knightley főszereplésével, amely négy jelölést kapott: nyerhet a film zeneszerzője, Dario Marinelli  a legjobb eredeti filmzene kategóriában, a további jelölései pedig: operatőri munka, jelmez és látványterv.

Az animációs filmek kategóriájában jelölést kapott a ParaNorman, amely már szintén megtekinthető a magyarországi mozikban.

Forrás: UIP Dunafilm