Világsztárokkal jön a MüPába Leslie Mandoki

Az évtizedek óta Németországban élő, 60 éves zenész jam session formációjának két évtizedes fennállását ünnepli a koncerttel.

Korábbi bejelentés szerint az eseményen közreműködik Jack Bruce (Cream), Bobby Kimball (Toto), Chris Thompson (Manfred Mann4s Earth Band), Nick van Eede (Cutting Crew), Greg Lake (Emerson Lake Ú Palmer), Randy Brecker, Bill Evans, Al Di Meola, John Helliwell (Supertramp), Peter Maffay, Chaka Khan.

Leslie Mandoki a Münchenhez közeli Tutzing-ban lévő stúdiókomplexumában – Chaka Khannal közös detroiti és Al Di Meolával való New York-i fellépésére készülődve – az MTI-nek arról beszélt: egy napig próbálnak majd a budapesti fellépés előtt közösen; „mindenkinek játsszuk egyik-másik klasszikusát, és a Soulmates-nótákat”. Egyelőre három és fél órás a tervezett repertoár, amiből még húzniuk kell. Hogy mi esik ki, arról végső esetben majd a zenekarvezető dönt, tette hozzá.

Az időzítés kapcsán azt közölte: miközben legutóbbi stúdióalbumán is az a hitvallás szerepel, „I am ageing but not getting old” (azaz korosodom, de nem vagyok öreg), a nagy művészek – köztük Jimi Hendrix, Janis Joplin, Kurt Cobain vagy épp Amy Winehouse – példája pedig azt mutatja, hogy „a zenésznek 27 évesen meg kell halnia”.

„Nekem ez nem jött össze, azóta a huszonnyolcadik évemben vagyok” – mondta a zenész-producer. Hozzátette, eszébe nem jutott, hogy nagy eseménnyé tegye saját hatvanadik születésnapját. Eredetileg arra gondolt zenész barátaival, hogy a Man Doki Soulmates fennállását ünneplik meg.

Azt tervezték, hogy egy-egy koncertet adnak Münchenben, Berlinben és Budapesten, de végül csak az utolsó helyszín maradt, hogy minden figyelmet erre összpontosítsanak – jegyezte meg. „Ez egy ilyen kis hazafias dolog volt a részemről” – mondta, megjegyezve, hogy e kétszáz ember révén nagyobb delegáció érkezik Budapestre, mint az olimpiai megnyitóra.

Leslie Mandoki megjegyezte, a nemzetközi zenei élet mellett a német kormány, az ottani gazdasági és médiaélet számos vezetője, de a bajor miniszterelnök is ott lesz a magyar fővárosban. Arról, hogy kiből válhatna a magyarországi zenészek közül európai vagy világsztár, Leslie Mandoki az MTI-nek azt mondta, „Ákos bármikor lehetne”.

Forrás: MTI