Új formában a Vágy villamosa a Pesti Színházban

A tavaly bezárt Budapesti Kamaraszínház legendás előadása, A vágy villamosa új formában kerül a Pesti Színház színpadára 2012. január 25-én. Tordy Géza rendezése, Eszenyi Enikő és László Zsolt főszereplésével a Pestiben varázslatos színházi estét ígér.

Tennessee Williams
A vágy villamosa
színmű két részben

Fordította: Czímer József

Időpont: 2013. január 25., 19.00

Helyszín: Pesti Színház

A vágy villamosa

Tennessee Williams szívszorító darabjának főszereplője, az érzékeny lelkű, gyenge idegzetű, félelmektől gyötrődő Blanche egyetlen bőrönddel érkezik New Orleans külvárosába húgához, Stellához. A látogatás alaposan felforgatja Stella házasságát, és a látszólag finom modorú Blanche mélyen őrzött, iszonyatos titkai is a felszínre kerülnek. „Williams minden kortársánál határozottabban állt ki a szomorú és magányos emberek mellett, akiket a nagy tolongásban oly könnyen eltaposnak. Valóságos Szent Ference volt ő azoknak a gyenge, sebezhető lényeknek, akiket a világ bulldózerei a legcsekélyebb aggály nélkül, oda sem figyelve lapítanak szét. (…) Mély együttérzéssel tárta fel a szív azon titkait, amelyek megannyi gyengeségünk táptalajául szolgálnak, és soha nem volt rideg és érzéketlen a gyengeségek iránt. Megértette, hogy a legnagyobb kapocs az emberek között a létezés kínja – és mert valamennyien ettől szenvedünk, nem ítélkezhetünk azok fölött, akik a kín terhétől összeroskadnak.”
A Budapesti Kamaraszínház legendás előadása új formában kerül a Pesti Színház színpadára, ahol varázslatos színházi este várja nézőinket, ha a szereplőkkel együtt „felszállnak” a Vágy villamosára.

Szereplők:

Blanche DuBois – Eszenyi Enikő
Stanley Kowalski  – László Zsolt m.v.
Stella DuBois – Nagy Enikő
Harold Mitchell (Mitch) Pindroch Csaba
Eunice Hubbel – Rudolf Teréz
Steve Hubbel – Hegedűs Miklós
Pablo Gonzales – Lázár Balázs
Orvos – Dengyel Iván
Ápolónő – Bodor Böbe
Fiatalember – Csadi Zoltán

Díszlet: MENCZEL RÓBERT
Jelmez: BARTHA ANDREA
Zene: NÉMETH ZOLTÁN
Irodalmi munkatárs: PREKOP GABRIELLA
Dramaturg: BÖHM GYÖRGY
Ügyelő: RÖTHLER BALÁZS
Súgó: ZSOLNAY ANDREA
A rendező munkatársa: PINTÉR BEÁTA

Rendező: TORDY GÉZA

Forrás: Vígszínház