Megállapodás a Sanghaji Nagyszínház és a Művészetek Palotája között

Újabb kínai-magyar művészeti kooperációról írt alá megállapodást kedden Sanghajban a Művészetek Palotája vezérigazgatója, Káel Csaba és a Sanghaji Nagyszínház elnöke, Zsang Zse. A két rangos intézmény a következő három évben szorosan együttműködik.

A megállapodás értelmében az első közös produkciójuk Verdi Attila című operája lesz, amelyet Magyarországon április 28-án mutat be a Művészetek Palotája, november 7-én pedig Sanghajban a Nagy Színház tiszteleg Verdi születésének 200. évfordulója előtt ezzel a művel – közölte az MTI-vel Szász Andrea PR-csoportvezető.

A koprodukcióban készülő előadás Sanghajban kínai bemutató lesz, az opera témája, Attila történelmi személye kulturális hidat jelenthet kelet és nyugat, a két nemzet között. A későbbiekben a produkció bemutatását további kínai városokban tervezik a partnerek.

A kínai-magyar előadással nyitja meg kapuit felújítását követően novemberben a Sanghaji Nagyszínház. A Művészetek Palotájával közösen készülő Verdi-projekt a második nemzetközi koprodukció lesz a színház életében, 2012-ben a Salzburgi Ünnepi Játékokkal együttműködésben Puccini Bohémélet című műve került színre.

A Művészetek Palotája hasonló egyezményt kötött 2012 júliusában, akkor a pekingi Nemzeti Előadóművészeti Központtal (NCPA) írtak alá megállapodást.

Forrás: MTI