Al Pacino lesz a gyilkosságért elítélt zenei mogul

Márciusban mutatják be a gyilkosságért elítélt zenei mogulról készülő, Phil Spector című tévéfilmet Al Pacino főszereplésével.

A produkció forgatókönyvírója és rendezője, David Mamet és Al Pacino a hét végén az amerikai Televíziós Kritikusok Szövetségének találkozóján beszélt a film születésének körülményeiről.
Al

Phil Spector a Los Angeles-i tárgyalásán. (MTI/EPA/JAE C. HUNG)

Kezdetben különcnek tartotta, később, mikor jobban megismerte, rá kellett jönnie, hogy tévedett, mert kiváló ember, és kétségek támadtak benne bűnösségével kapcsolatban – idézte fel Mamet a producerről.

A képernyőn március 24-én debütáló alkotásban Helen Mirren alakítja Linda Kenney Badent, Spector védőügyvédjét, aki az ügy 2007-es első, holtpontra jutott perében képviselte a zenei producert. Spectort végül egy második perben, 2009-ben ítélték 19 éves börtönbüntetésre Lana Clarkson megöléséért.

Clarksont pár órával az után találták agyonlőve a mogul házában, hogy együtt látták őket egy éjszakai klubban. A rendőrségi vizsgálat szerint a producer pisztolya a negyvenéves hollywoodi színésznő szájában sült el.

A film Spector és Baden fiktív beszélgetéseire épül. A valódi Baden elmondta, hogy szerinte a bizonyítékok, amelyek alapján elítélték, nem támasztották alá Spector bűnösségét. A zenei mogul is tagadta bűnösségét, és egyik tárgyaláson sem tett vallomást.

A New Yorkban tartózkodó Al Pacino, aki műholdas közvetítés segítségével kapcsolódott be a beszélgetésbe, elárulta, hogy nem akart találkozni a ma már 73 éves producerrel, mert szerinte a börtön nyilván sok mindent megváltoztatott benne, inkább korai videóit nézte meg. „Nem sokat tudtam róla, kivéve azt, hogy számos nagyszerű zene, és egy különös ügy fűződik a nevéhez” – fogalmazott a színész.

Spector a hatvanas évek popzenéjének forradalmasításával vívta ki hírnevét az általa bevezetett, Wall of Sound produkciós technika révén. Nem előadóként ő került elsőként a rock and roll halhatatlanjai közé. A zenei producer olyan együttesekkel és énekesekkel dolgozott fénykorában, mint a Beatles, a The Ronettes, Cher és Leonard Cohen.

Forrás: MTI