Az LGT triplázik az Arénában

A nagy érdeklődésre tekintettel a korábban meghirdetett kettő mellett egy harmadik koncertet is tart a Locomotiv GT a Papp László Budapest Sportarénában: február 15. és 16. után 17-én vasárnap szintén színpadra lép a népszerű zenekar – tájékoztatta a szervező ShowTime Budapest hétfőn az MTI-t.

Presser G‡bor; Soml— Tam‡s; Kar‡csony J‡nos; Solti J‡nos

A magyar rockzene történetének egyik legfontosabb zenekara öt és fél év szünet után áll színpadra. Az LGT korábban még sohasem játszott a Papp László Budapest Sportarénában, az egy hónap múlva esedékes tripla fellépésüknek az Újrahasznosítás címet adták.

A Locomotiv GT 1971-ben alakult, 13 stúdióalbumot készített, a jelenlegi felállás 1976-tól létezik: Presser Gábor (billentyűs hangszerek, ének), Karácsony János (gitár, ének), Somló Tamás (basszusgitár, szaxofon, ének), Solti János (dob)

Az LGT 1992-es búcsúkoncertje a Nyugati pályaudvaron volt, 1999-ben a Felvonulási téren játszottak, 2002-ben és 2007-ben pedig a Hajógyári-szigeten. A csapat tavaly decemberben két szám erejéig már újra összeállt Zorán koncertjén.

„Többet akarunk játszani, mint az elmúlt alkalmakkor, tehát inkább négy, mint három órát. Egyébként nemcsak az Arénában nem játszottunk még, az elődjében, a Budapest Sportcsarnokban sem léptünk fel soha” – mondta korábban Presser Gábor az MTI-nek.

 Az LGT egyfajta supergroupként alakult 41 évvel ezelőtt, Presser korábban az Omega, az azóta elhunyt Barta Tamás gitáros a Hungária, Frenreisz Károly basszusgitáros a Metro, Laux József dobos szintén az Omega tagja volt. Frenreisz 1973-ban, Barta egy évvel később, Laux pedig 1976-ban lépett ki.

A csapathoz számos sláger fűződik, köztük például a Szólj rám, ha hangosan énekelek, a Mindenki másképp csinálja, az Ilyen a boksz vagy a Ringasd el magad. A zenekar első stúdióalbuma 1971-ben jelent meg (Locomotiv GT), a legutóbbi 2002-ben (A fiúk a kocsmába mentek).

Forrás: MTI