Szilveszteri úszókaland Tapolcán

Átússzák az aranyhalakkal teli Malom-tavat szilveszterkor Tapolcán, ahol rendhagyó módon kétnapos programsorozattal búcsúztatják az évet – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Gerencsér Barbara rendezvényszervező elmondta, hogy az évbúcsúztató rendezvénysorozat a Veszprém megyei városban december 30-án hagyományos disznóvágással veszi kezdetét Szőke András humorista, színész irányításával.
250px-Tapolca_004Vasárnap reggel fél tíztől kolbásztöltő és pálinkaivó verseny lesz, fél egytől pedig malacfuttatás. Délután négytől a regölés népszokását eleveníti fel a Badacsonytördemic Táncegyüttes, műsorukban előadják a Borica-táncot, és lesz máglyagyújtás is. A szervező tájékoztatása szerint Tapolcán az egyébként csak turisztikai látványosságnak számító, fürdőzésre nem használt Malom-tóban szilveszterkor csaknem százan mártóznak meg.

Az önként jelentkezők hétfőn 11 órától Schirilla György sportoló és Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó vezetésével úszhatják át az aranyhalakkal teli tavat, amelynek vize az azt tápláló forrásoknak köszönhetően télen-nyáron állandó hőmérsékletű, idén az enyhe idő miatt 16-17 Celsius fokos. A tópartról a Boombatucada dobzenekar biztatja az úszásra vállalkozókat. A városközpontban található tónál délelőtt családi futóverseny lesz, az óévet a Fő téren utcabállal és Nagy Feró koncertjével búcsúztatják.

A sorrendben harmadik Malom-tó átúszására a jelentkezéseket a www.tapolcacsarnok.hu oldalon várják, a programokon a részvétel ingyenes.

Forrás: MTI
Fotó forrás: Wikipédia
,