A nyomorultak – rekorddal kezdett a filmváltozat

Karácsonyi csúcsot döntött a világhírű musical filmváltozata Észak-Amerikában: 18,2 millió dollár bevételük volt a mozipénztáraknak az Egyesült Államokban és Kanadában.

nyomorultak-pre2-n

Még sohasem szerepelt ilyen jól film karácsonykor, ha az ünnep hétköznapra esett. A nyomorultakat – amely Victor Hugo regényén alapul – kedden kezdték vetíteni az észak-amerikai mozik.

A kasszasikerlista második helye egy vadnyugati filmé: 15 millió dollárért volt kíváncsi a közönség Quentin Tarantino westernjére, melynek címe: Django elszabadul (Django Unchained). Főszereplői Jamie Foxx és Leonardo DiCaprio.

A harmadik hely A hobbité, amely Tolkien regényén alapul. Ez a film 11,4 millió dollár bevételt ért el karácsony első napján.

Az év végi mozihajrá eddigi jó eredményei alapján az amerikai filmstúdiók éves rekordbevételre számíthatnak: 10,8 milliárd dollárral zárhatják 2012-t, 6 százalékkal nagyobbal, mint 2011-et. Eddigi rekordévük 2009 volt 10,6 milliárd dollárral, tehát bevételük az idén 200 millióval ezt is felülmúlhatja.

Forrás: MTI