Ismét lesz Gödör Esszencia

Hagyományaihoz híven fesztivállal, a Gödör Esszencia 2012 című sorozattal zárja az évet a Centrál Passage-ba költözött Gödör Klub december 26. és január 1. között.

Karácsony és újév között „százszázalékos töménységben” áradnak a programok. A vendégek ezen a hétben a klub számos kedvencét láthatják, hallhatják – közölték a szervezők az MTI-vel.

A fesztivál december 26-án a Gödör Karácsonnyal indul. A Kaláka Együttes ismét sok megzenésített verssel lép pódiumra. Utánuk Nyeső Mari és zenekara kellemes muzsikával, hétköznapi történetekkel igyekszik megmutatni a mindenhol felfedezhető szépséget. Az estét a fiatal dzsessz-szaxofonos generáció rendkívül sokoldalú zenésze, Tóth Viktor zárja zenekarával.

December 27-én a nyári Gödör Kemping emlékét idézik fel az Ági és Fiúkkal, a Satöbbi zenekarral és a Kutya Vacsorájával. December 28-án a népszerű Anna and the Barbies ad nagykoncertet. A zenekar elkészítette negyedik stúdióalbumát, Ánem! címmel. Az új dalok mellett felcsendülnek fesztiváldalok és rádiós slágerek is.

December 29-én Esti Kornél, Ambert Smith és colorStar koncertek hallhatók. Délután a családokat várják az Apacuka gyerekszilveszterre. A gyerekek a koncert mellett szilveszteri kellékgyártásban is részt vehetnek a Cellux Csoport jóvoltából.

December 30-án a Balkan Beats tart elő szilvesztert a berlini DJ Robert Sokoval, és a Szerb KAL zenekarral. A KAL Belgrád külvárosának legkarakteresebb roma együttese. Zenei világuk egyedülállóan ötvözi a balkáni cigány hagyományokat és a 21. századi életstílust.

Az év utolsó napján a Gödör Klub hatalmas táncolásra vár minden barátot. A Klubszilveszteren fellép a Superstarsky, a mostanában élőben ritkán hallható Besh o droM és az Ős-ef Zámbó Happy Dead Band vendégekkel.

Január 1-jén hagyományosan Korai Öröm koncert lesz, de játszik a Kampec Dolores és a De’part zenekar is.

Forrás: MTI