Fülkefor és vidéke – Magyar mesék – Parti Nagy Lajos felolvasóestje a Karácsonyi KönyvFiesztán az Akvárium Klubban

Parti Nagy Lajos

Az Akváriumban december 13-án Parti Nagy Lajos tartott felolvasóestet Fülkefor és vidéke Magyar mesék című művéből, sajnos meglehetősen szűk körű, szinte már családias légkörben.

Bevezetésként a könyv születésének körülményeiről beszélt. A körülbelül 30 fős publikum remekül szórakozott az író fanyar, helyenként a modern beszédet előtérbe helyező humorán.

Az est végére mintegy meglepetésként felolvasta legújabb meséjét, amely az ÉS aktuális számában jelenik meg. A Magvető Kiadó jóvoltából nemcsak ezt a művét, de eddigi életműve összes darabját dedikálta az érdeklődőknek.

Parti Nagy L.

A kötet a szerző azon írásait gyűjti össze, amelyeket az Élet és Irodalom Páratlan oldalán 2011. áprilisától egy éven át publikált. A könyv 53 írását tartalmazza.

Részlet a könyvből – Gyöngyös pata audiban

Egyszer volt, hol nem volt, avvót, hogy útba vót neki, minek utánna Orbán Viktor foment a várba. Bécsöngetett. Schmitt Pál epp otthol vót, leckézett. Gyere, Pali Gyöngyöspatára, mondotta I. Fülkefor, béjelentkezünk alattomba a Védero kiképzésire, nem árt a küs mozgás az áldott magyar terepen. Karikásustor, airsoft-lövészet muanyag-golóbisokval, kis éji harcászat, minden. Na, Schmitt Pál ezútta nem ellenközött, abba a hejbe bécsukta a füzetjit, bé a koronás tolltartót, oszt ment a kerál után. Vitte a tárogatót, meg a bokszkesztyujit, mer az külön mondva lett, hogy szükséges. Út közbe fovették a Kövér Lászlót, meg a Pintér Sándort, hejszen vót még hely hátul, ne fogyjék hejába az a drága karvalybenzin. Csudák csudája, nem vót forgalom semmi, csak ilyen rendormotoros félék ámbojogtak tél-túl, egy tucat elottük, egy tucat megettük darualakzatba. Alig es nénózkottak párat, mán leértek. Ottan szépen csöngettek, béregisztráltak, amit követoen tevékeny részt vettek a tábor marcona életibe, edzett sportolók lévén maguk es. Az esemény idotartama alatt beszédet mondott Farkas Flórián.

Fotó: Kocsis Gábor