"Kilométerfalás" a kaposvári színház felújításáért

A teátrum épületének felújítása érdekében civil összefogásra, „kilométerfalásra” hívja a közönséget a kaposvári Csiky Gergely Színház vezetése. Azt kérik, hogy aki teheti, sportteljesítményével támogassa a 101 éves épület renoválását.

 „Az én Csikym – km-falás a felújításért” elnevezésű akcióval a felújítás szükségességére, egyúttal a kultúra és az egészségmegőrzés ügyének fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet. Arra szeretnék ösztönözni mindazokat, akiknek fontos a színház épületének felújítása, hogy fizikai teljesítményét, megtett kilométereit ajánlja fel e cél elérése érdekében – tudatta a színház az MTI-vel.

Az évad végéig tartó akciót az Othello Gyulaházán című előadás pénteki premierjén indították útjára. A résztvevők – a színház számol az amatőr szinten és a versenyszerűen sportolók által felajánlott kilométerekre is – minden megtett egy méterrel 100 forinttal növelik a felújítás hétmilliárd forintos költségének virtuális összegét. A társulat reményei szerint az elkövetkező fél évben az akcióhoz több somogyi sportoló és sportegyesület is csatlakozik a felhívásukhoz.

A kezdeményezéshez a társulati tagok mellett csatlakozik például a Kaposvári Kosárlabda Klub. A színház futócsapata – Horváth Zita, Takács Géza, Szvath Tamás, Fándly Csaba színművész és Bérczes László, a színház művészeti vezetője – azt a 72 kilométert ajánlja fel, amellyel idén ősszel a 27. Budapest Nemzetközi Maratonon a „Fut a színház” kategória bronzérmét nyerték meg, a Fittlesz Sport Egyesület azzal, hogy a színház számára biztosít egy biciklit, amely az évad végéig az előcsarnokban méri a megtett kilométereket.

A kilométergyűjtő akcióban részt vesz L. Balogh Krisztina, Kaposvár főépítésze is, aki a színház épületének felújítási terveit készítette.

Forrás: MTI