Ünnepel a Fonó

Pénteken kezdődnek és az új esztendőben fejeződnek be a zeneház ünnepi programjai.

Pénteken és szombaton Kiskarácsony – Borkarácsony címmel rendeznek minifesztivált, a hétvégén 6 pincészet különleges borai mellett kézműves étkeket is meg lehet kóstolni a Fonóban. A gasztronómiai élményekhez különleges koncertek társulnak: 24-én az Üsztürü, Harmadik és a Heveder zenekar jubileumi koncertjét tartják, 25-én pedig Berecz András estje és a Góbé lemezbemutató koncertje várja az érdeklődőket. A gyerekekre is számítanak a 25-i zenés gyermekprogramon.

December 22-én a Fonó Táncegyüttes közös mulatságra hívja a népdalt, néptáncot szerető érdeklődőket. A Néptáncosok karácsonyán reggelig tart a mulatság, sok játékkal, és tánccal.

December 26-án Földes László Hobo Klubjának évzáró karácsonyi programját rendezik meg.

December 28. és 30. között dzsessz, világzenei és folk koncertekkel búcsúztatjuk az óév utolsó napjait. Fellép a Both Miklós Folkside Project, a MagyarVista Social Club, a Buda Folk Band, Balogh Kálmán és a Karaván Família, a Balázs Elemér Group Herczku Ágival. Műsort ad az Etnofaun zenekar, Bocskor Bíborka és Horváti Kata, Balázs József Quintet, Dresch Quartet Borbély Mihállyal, Geröly Tamás Trió, Ágoston Kártett lesznek a vendégei.

Az év utolsó napján napján a Fonó Folk Szilveszteren reggelig szól a Téka zenekar és a Cimbaliband táncmuzsikája. A Fonó szervezésében január 3-án Lajkó Félix és Roby Lakatos koncertjével köszöntik az újévet a Művészetek Palotájában. A téli vakáció január 11-ig tart, a Fonó Budai Zeneház programjai ekkor folytatódnak.

Forrás: MTI

,