Műsoros esten mutatják be a Csillagszálló című utcalap téli számát

Műsoros est keretében mutatják be a Csillagszálló kulturális utcalap téli, Csoda című számát csütörtökön a Közép-európai Kulturális Intézetben Budapesten.

Pálfi Anna, az Oltalom Karitatív Egyesület által kiadott periodika főszerkesztője az MTI-nek elmondta, hogy a Csillagszálló 2006-ban havilapként indult, 2010-től azonban negyedévenként jelenik meg és minden lapszám címet kap, most karácsony közeledtével a születés csodája ihlette a névválasztást, de volt Fesztivál, Üzenet, Vendég című lapszámuk is.

Az esten ízelítőt kapnak az érdeklődők a folyóirat szépirodalmi rovatában megjelent írásokból, többségében a szerzők előadásában. Most először publikált a lapban a 23 éves Sós Dóra, aki Natascha – Bibiana című versfolyamot teljes terjedelmében előadja. Brenzovics Marianna beregszászi tanárnak Madárral hó tanít című, a Kalligram Kiadónál jövőre megjelenő regényéből hangzik el részlet. Felolvassák többek között Mézes Gergely Három tenger mosta… című tárcanovelláját, emellett Győrffy Ákos Haza című prózakötetét ajánlja majd Papp Máté.

A berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei illusztrálták a Csillagszálló téli számát, 82 diaképet fognak levetíteni a bemutatón. Amigó, a cigány festőművész kiválaszt egy „igazgyöngyös” gyerekképet és elkészíti annak parafrázisát. Üveglapra fest és a kész alkotást a másik mellé vetíti. Közben Szilágyi Sándor zenész bells nevű hangszerén fog játszani. Szabó Imola Julianna japán papírszínházi mesét mond a születés csodájáról – sorolta a főszerkesztő az est programjait.

A másfél, kétórás program résztvevőit mézeskaláccsal, teával kínálják és a Csillagszálló legújabb és régebbi számait az érdeklődők megvásárolhatják Józsitól, a lap hajléktalan terjesztőjétől – tette hozzá Pálfi Anna.

Forrás: MTI