Ákos lemezbemutató koncertje az Arénában

Szombaton a Papp László Budapest Sportarénában tartja 2084 című albumát bemutató koncertjét Ákos. A jegyek túlnyomó többsége már hetekkel ezelőtt gazdára talált.

„November közepe óta minden hétköznap próbálunk, ez az úgynevezett sufnipróba, ahol még sok változáson esik át a közösen megálmodott koncertprogram. A dalsorrend, a hangszerelés és még sok minden itt kerül végleges formába” – mondta az előadó az MTI-nek.

Ákos az októberben megjelent szintipop hangzású albumon csaknem két éven át dolgozott, valamennyi dalt ő írta, játszotta fel, énekelte és hangszerelte. Kitért arra, hogy jó hangulatban zajlanak az előkészületek a szombati koncertre. „Az izgat, hogy szép, élményt adó koncertet csináljunk, amire minden reményünk megvan. Persze semmi nem garantált.”

A zenész kifejtette, hogy a koncert repertoárja a 2084-en szereplő dalokból, valamint az idei turnéprogamból áll össze. Fontos szerepet játszanak a technikai elemek is.

„A színpad szinte belefolyik a küzdőtér területébe. Izgalmas élmény már a tervezési fázis is, alig várom az építést, a koncertről nem is beszélve. Használunk kétszáz robotlámpát, sokosztatú kivetítőrendszert, minden dalhoz külön animáció készül. Szívesen beszélek ezekről a dolgokról, de számomra az a legfontosabb, hogy Magyarország legnagyobb fedett csarnokában egy közösséggé formálódott közönségnek dalokat fogunk játszani. A többi csak a körítés” – mondta Ákos az MTI-nek.

A zenész a nyolcvanas évek végén a szintipopos Bonanza Banzai frontembereként lett ismert, a zenekarral 1995-ig kilenc albumot készített. Szólóelőadóként is sikeres maradt, de készített verses hangjátékalbumot, hangoskönyvet és írt zenét színdarabhoz. Számos zenei díjat kapott, idén márciusban Kossuth-díjat vehetett át.

Forrás: MTI