Vásáry André adventi koncertje

Vásáry André férfi szoprán teljes estés, adventi hangversenyt ad kedd este Budapest egyik legszebb szecessziós koncerthelyszínén, a Nádor teremben.

A hangversenyen a heteken belül megjelenő legújabb Koncert című CD műsorából is bemutat néhány dalt az énekes. A CD-n barokk bravúráriák, népszerű operaslágerek, valamit crossover dalok hallhatók Faludi Judit gordonkaművész és a Magyar Virtuózok Kamarazenekar közreműködésével, a felvétel hegedűszólistája és karmestere a Prima- és Kossuth-díjas Szenthelyi Miklós – közölte az MTI-vel a muzsikus sajtómenedzsere, Strausz Erzsébet.

Az Advent Andréval című esten ünnepi hangulatra számíthat a közönség, a karácsonyi örökzöldek mellett kedvelt operaáriákból, valamint crossover dallamokból álló különleges összeállítás hangzik el.

A különleges hangfajú művész Magyarország egyetlen férfi szoprán énekese, hazai és nemzetközi énekversenyek sikeres résztvevője. Hangterjedelmének és egyedi hangszínének köszönhetően a hangversenypódiumok keresett és népszerű szereplője már hosszú évek óta.

A barokk bravúráriák, a klasszikus operarepertoár mellett az igényes popzene területén is otthonosan mozog. Bécs, Párizs és más európai nagyvárosok hallgatósága mellett a magyar közönség a hazai koncerttermekben élvezheti fellépéseit. Vásáry André három arany és egy platina lemezzel büszkélkedhet.

A budapesti fellépések után december 20-án a Kolozsvári Magyar Operában koncertezik, 23-án Nagyváradon lép fel.

Forrás: MTI