A ferences rend jótékonysági hangversenye autistákért

A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rend jótékonysági hangversenyt szervez a gyöngyösi Autista Segítő Központ támogatására szombaton a budapesti Belvárosi Ferences templomban.

A hangversenyen Claudio Monteverdi Mária-vesperás című művét adja elő az erre az alkalomra összeállt Vespro kamaraegyüttes és kórus Derecskei András vezényletével. Közreműködik többek között Andrejszki Judit, Pintér Ágnes, Bakos Kornélia és Kéringer László – közölte a ferences rend az MTI-vel.

A Mária-vesperás 1610-ben, a reneszánsz és a barokk határán született. Zenei nyelvezete kaleidoszkópszerűen foglalja össze a kor irányzatait. Gregorián tételei változatos zenei környezetben, minden tételben szerepelnek.

A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rend által fenntartott gyöngyösi Autista Segítő Központ (ASK) komplex fejlesztést és támogatást nyújt az autizmussal élő gyermekeknek, felnőtteknek és családjaiknak. A ferencesek tíz éve foglalkoznak autistákkal, intézményük komplexitását tekintve egyedülálló tevékenységet folytatnak Magyarországon.

A rend 2009 óta minden évben karácsonyi jótékonysági koncertet rendez az általuk működtetett gyöngyösi Autista Segítő Központ (ASK) javára, az intézményt adományok nélkül nem tudnák fenntartani.

Forrás: MTI