David Mitchell Felhőatlasz: Kerekasztal-beszélgetés

Kerekasztal-beszélgetés David Mitchell Felhőatlasz című különleges regényének megjelenése alkalmából
Az eseményen részt vesz Pataricza Eszter, a könyvből készült film magyar szövegének fordítója, és Takács M. József, a Cartaphilus Könyvkiadó főszerkesztője,  akik Lévai Balázzsal beszélgetnek a könyvről, a szerzőről, valamint a filmről.

Időpont: 2012. december 7-én, pénteken 18:00
Helyszín:  Nyugati téri Alexandra Pódium (1055 Budapest, Nyugati tér 7.)

http://www.facebook.com/events/298429973602106/

A könyv a  Cartaphilus Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

Minden összefügg
Egy zaklatott életű ifjú zeneszerző az ihlet pillanatában ráérez az örökkévalóságra. Sorsszerű viszonyok, cinikus érzelmek és látnoki szerelmek motívumaiból hat történet rajzolódik ki, melyek mindegyike túlmutat önmagán – egy leírhatatlan harmónia felé. Ez az átkozottul tökéletes összhang szólal meg a Felhőatlasz olvasóiban.

David Mitchell bravúros felépítésű, virtuóz nyelvezetű művében az összefonódó életek minden időbeli és térbeli határt átlépve hatnak egymásra. A lelkek korokon és kontinenseken át vándorolnak, akár az égbolton átvonuló felhők. De ki irányítja sorsunkat: mi magunk vagy valamilyen külső erő? Képesek vagyunk-e tanulni a múltból, az előző életekből, vagy az emberiség újra és újra elköveti ugyanazokat a hibákat?

A regényből a Mátrix-trilógia és A parfüm rendezői forgattak vibrálóan szellemes filmet.

„Az eddigi legmerészebb vállalkozás… egyedi teljesítmény egy rendkívül tehetséges és nagyratörő író tollából.” – Matt Thorne, Independent on Sunday

„David Mitchell egy hullámvasútra csábítja olvasóit, akik először vonakodva szállnak fel, de miután belevágtak a kalandba, nem akarják, hogy véget érjen az út. Velem legalábbis ez történt.” – A.S. Byatt, Guardian

„A jövőbe látás, az elmélkedés és a szórakoztatás ragyogó, elégikus egyvelege.” – Neel Mukherjee, The Times

„A mód, ahogy Mitchell a Felhőatlasz történetét elmeséli, valósággal rabul ejtett.” – Lawrence Norfolk, Independent

Forrás: Alexandra Kiadó