Átadták a Média a Tehetségekért Díjakat

A díjat először adták át olyan újságíróknak, akik a sport, a tudomány és a kultúra területén tevékenykedő fiatal tehetségeket mutatták be munkáikban.

Első alkalommal adta át a Média a Tehetségekért Díjakat csütörtökön a Mol Új Európa Alapítványa olyan újságíróknak, akik a sport, a tudomány és a kultúra területén tevékenykedő fiatal tehetségeket mutatták be munkáikban. A díjazottak között vannak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) munkatársai is.
(MTI-fotó:  Máthé Zoltán)

A rádiós pályamunkák között első díjat vehetett át Kiss Bea (MTVA), akinek a Kossuth Rádióban elhangzott anyaga Veres Richárd kick-box világbajnokot és mesterét mutatta be. Ebben a kategóriában a második helyezettek is a közmédia munkatársai lettek: Mohácsi Edit és Bak Anita a gitárművész Snétberger Ferenc tehetségkutató iskolájáról készített összeállítást. Print-online kategóriában Szalay Attila, a Képes Sport munkatársa kapta az első díjat, Richárd Magyart, a svéd utánpótlásban játszó labdarúgót bemutató anyagával.

A tv-videó kategóriában megosztott első díjat nyert Bárány Dániel és Bárány Krisztián, mindketten az mno.hu munkatársai Ősi Attila paleontológus kutatóról készített kisfilmjükkel, valamint Takács Mária, az origo.hu munkatársa, Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó pályafutását bemutató összeállításával.

A közönségdíjat szintén a közmédia két munkatársa vehette át: Farkas Erika és Kiss Bea a kolozsvári Nyilas Misi Egyesületet mutatták be a Kossuth Rádióban elhangzó összeállításukban.

A díjazottakat csaknem száz jelentkezőből háromtagú zsűri választotta ki: Keresztes Ilona és Mezei Dániel az MTVA munkatársaként, míg Stumpf András a Heti Válasz újságírójaként értékelte a pályamunkákat. Az első helyezettek százötvenezer forintos díjazásban részesültek.

Az elismeréseket Csányi Sándor színművész, az alapítvány jószolgálati nagykövete, valamint Szilágyi Áron, az alapítvány korábbi támogatottja adta át.

Somlyai Dóra, az alapítvány kurátora, a Mol társadalmi kommunikációs igazgatója azt hangsúlyozta: a Média a Tehetségekért Díj meghirdetésével az alapítvány partnerül hívta az újságírókat a példaértékű fiatal tehetségek pályafutásának bemutatásában.

Az Új Európa Alapítvány 2006-ban jött létre, hogy segítse a fiatal tehetségek fejlődését és elismerje a fiatalokkal foglalkozó tanárok, edzők munkáját.

Forrás: MTI