Debreceni Tél: koncertek, találkozók, kulturális programok

A Kárpát-medencei betlehemes csoportok hagyományos találkozójával, valamint adventi koncertekkel és más kulturális programokkal várja a látogatókat és a város lakóit Debrecen.

Debrecenben immár hagyománnyá vált, hogy az egyes évszakokhoz és a hozzájuk kapcsolódó ünnepkörökhöz igazítják a városi rendezvényeket és a kulturális programokat – mondta Szentei Tamás, a városi önkormányzat kulturális osztályvezetője a Debreceni Tél csütörtöki sajtótájékoztatóján. Kiemelte, hogy a város rendezvényszervezői – a Főnix Rendezvényszervező Kft. és a Debreceni Művelődési Központ (DMK) – igyekeznek összehangolni munkájukat a nagyrendezvények kapcsán, így még színesebb kínálatot nyújthatnak.

Jantyik Zsolt, a DMK igazgatója a programok közül az idén hetedik alkalommal megrendezendő betlehemes találkozót emelte ki, amelyen 34 csoport mutatja majd be a Kárpát-medence különböző tájegységeinek betlehemes szokásait. A résztvevők Debrecenben összesen 17 helyszínen – templomokban, művelődési házakban, tereken – fognak betlehemezni, így minden városrész adventi hangulatban ünnepelhet.

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező programigazgatója a vízkeresztig tartó rendezvények közül kiemelte Caramel és a Debreceni Kodály Filharmónia közös adventi koncertjét a Főnix Csarnokban, Joulupukki, a lappföldi Mikulás debreceni látogatását, a Debreceni Helyőrségi Katonazenekar adventi koncertjét, valamint a hagyományos szilveszteri utcabált a Kossuth téren.

Forrás: MTI