Orosz István és Keresztes Dóra grafikusművész kiállítása Győrben

Orosz István és Keresztes Dóra grafikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás szombaton a győri Városi Művészeti Múzeumban. A művészházaspár tárlatán képgrafikai sorozatok, könyvillusztrációk, plakátok és animációs filmek révén a vizuális kultúra sokféleségébe nyerhet bepillantást a közönség.

Orosz István döntően művészeti témájú plakátokat állít ki, továbbá rézkarcokat, köztük az 1956-os forradalomnak emléket állító sorozatot. Fenyőfából készült objektjei elképzelt geometrikus elemeket ábrázolnak, amelyeken a szemfényvesztés technikája dominál – mondta Grászli Bernadett múzeumigazgató az MTI-nek.

A hetvenes évek óta alkotó Kossuth-díjas grafikusművész a vizuális talányok és a klasszikus rézmetszet elismert mestere.

Keresztes Dóra grafikusművész kortárs versekhez és népmesékhez készült illusztrációit tárja az érdeklődők elé. Láthatók a kiállításon zsoltárokhoz készült linometszetek is. A látogatók az illusztrációval díszített könyvet is kézbe vehetik, így az alkotások előtt állva olvashatják a szakrális szövegeket.

A kiállítás január 20-ig látogatható az Eszterházy-palotában.

Forrás: MTI