Advent Győrben

Sebestyén Márta lemezbemutató koncertet ad, a Budapest Champagne Band karácsonyi dalokat énekel, a Hold Színház A kis herceggel vendégszerepel a pénteken kezdődő adventi programsorozaton Győrben.

Ruppert István orgonaművész Bach műveit játssza december 2-án a Szentlélek-templomban, két nappal később Horváth Kornél Kossuth-díjas ütőhangszerművész és Orosz Zoltán harmonikaművész lép fel a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban. Sebestyén Márta új lemezének bemutatóját december 13-án tartja a Richter teremben.

Az advent minden vasárnapján egy-egy gyertyát gyújtanak a Széchenyi téri hatalmas adventi koszorún, közelében betlehemet építenek és felállítják a mindenki karácsonyfáját. Esténként zenés fényjáték kápráztatja el a téren sétálókat. A szabadtéri színpadon a Maszk Bábszínház eleveníti fel a betlehemi történetet december 8-án.

A gyerekeket a Holle anyó című zenés-táncos mesejáték szórakoztatja december közepén a Bartók Művelődési Központban,

A kis herceg című produkciót december 22-én a Széchenyi téren láthatják kicsik és nagyok a Hold Színház előadásában.

Az adventi hétvégéken a Városi Művészeti Múzeumban kézműves foglalkozásokon idézik meg a karácsony hangulatát. Szombaton például angyalos tárgyakat, angyalfigurákat készíthetnek a gyerekek. A foglalkozás tematikájában a 20. századi és kortárs művészek angyalábrázolásaiból nyílt időszaki kiállításhoz kapcsolódik. A tárlat a Borsos múzeumban látható.

Forrás: MTI