Tizedik alkalommal lesz jótékonysági aukció Debrecenben

Tizedik alkalommal rendeznek jótékonysági aukciót Debrecenben: a december 9-ei képzőművészeti árverés bevételét a szervezők a nagytemplomi református egyházközség Immánuel Otthonának és a helyi Sesztina Művészeti-Kulturális Alapítványnak ajánlják fel.

Az első jótékonysági aukcióra 33 műtárgyat ajánlottak fel 440 ezer forint értékben, ezúttal 155 felajánlott műtárgy kerül kalapács alá: becsült értékük 15 millió, kikiáltási áruk ötmillió forint – mondta Papp Gyula, az aukció főszervezője csütörtökön Debrecenben a sajtótájékoztatón.

A felajánló művészek között 30 Kossuth-, illetve Munkácsy-díjas alkotó van, a bevétel 70 százalékát a súlyosan, halmozottan sérült gyerekek és fiatalok nappali foglalkoztatását végző Immánuel Otthon kapja. Az otthon korábban eszközök beszerzésére, speciális játékszerekre, akadálymentes foglalkoztató műhely kialakítására fordította a jótékonysági aukciókon befolyt összeget.

Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy sok erőfeszítésbe kerül megfelelő színvonalon működtetni az Immánuel Otthont, és ehhez évről-évre jelentős segítséget jelent a jótékonysági aukció.

Forrás: MTI